perjantai 30. lokakuuta 2009

Psykologisottelua

Varoitus: ei heikkohermoisille eikä -vatsaisille.

Tähän aikaan vuodesta on eräällä keskenkasvuisella kansanosalla amerikkalaisvaikutteinen tapana harrastaa tietynlaista kiristystä: kierretään ovelta ovelle ja uhataan tehdä kepposia, jollei saada karkkia. Oma teoriani on, että mafiosot ovat tällä tavoin kouluttaneet tulevia gangstereita suojelurahan keruuseen, mutta voin tietysti olla väärässä. Joka tapauksessa tällainen kasvattaa lapsia sangen epäterveeseen suuntaan.

Jokavuotiseen kiristykseen, joka sitäpaitsi on alkanut toistua myös pääsiäisen tienoilla, voi suhtautua kahdella tavalla: joko hyväntuulisesti naureskellen ja avokätisesti karkkia jaellen, jättäen kasvatuskysymykset vanhempien ratkottaviksi, tai ajankohtaan sopivalla mustalla huumorilla vastarintaa tehden. Seuraavassa esitetään joitakin ideoita jälkimmäiseen lähestymistapaan.
  • Osta apteekista virtsanäytepurkkeja, kaada niihin n. 37-asteiseksi lämmitettyä omenamehua ja jakele niitä karkkien sijaan. Vaikutelman tehostamiseksi voit sekoittaa omenamehuun suolaa. Ovea avatessasi voit siemailla itsekin. Shokkivaikutuksen saat, kun tipautat hitusen tomaattimehua muutamaan purkkiin.
  • Ovea avatessasi voit myös ottaa koirien jätöksille tarkoitettuun pieneen mustaan tai vihreään muovipussiin, ns. kakkapussiin (käyttämättömään!) suklaavaahtoa tai -vanukasta ja pistellä sitä suuhusi. Voit myös sekoittaa joukkoon suklaarusinoita. Älä jätä vaahtoa tai vanukasta pussiin pitkäksi aikaa äläkä syö suuria määriä, pussin materiaali ei välttämättä ole varsinaisesti elintarvikemuovia. Tätä kikkaa voit käyttää myös koiraa ulkoiluttaessasi, mutta varo silloin sekoittamasta pusseja.
  • Tee kunnon satsi omena- tms. kellertävää tai vihertävää kiisseliä. Jäähdytä. Ota sitten nenäliina, mieluiten kankainen tai tukeva paperinen. Sivele siihen kunnon klimppi kiisseliä. Kun avaat karkin kiristäjille oven, ole niistävinäsi nenäliinaan (varo ettei liinaan joudu enää ylimääräistä tavaraa). Tämän jälkeen nuole liinasta kiisselit pois ja selitä - jos joku on vielä paikalla - että liina kestää tällä tavalla kauemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti